Novi direktor turističke zajednice Kantona Sarajevo je Haris Fazlagić

0
11


Na poziciju direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo imenovan je Haris Fazlagić. Ovu informaciju je potvrdio bivši direktor Turističke zajednice KS Kenan Magoda.

Haris Fazlagić je također član SDP-a, a Magoda je podnio ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice KS u januaru ove godine. To je učinio prvog radnog dana u 2023. godini u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa.

Neka je sretno Dr.sc. Haris FazlagicIstinski sam sretan što će Check out Sarajevo  I u narednom periodu biti u odličnim rukama. Hvala mojim kolegama na predivnih 20 mjeseci rada!#visitsarajevo #proud

Posted by Kenan Magoda on Monday, January 16, 2023


Posjećamo, Magoda je na Općim izborima 2022. godine izabran za zastupnika u skupštini Kantona Sarajevo ispred SDP-a. Bivši direktor turističke zajednice se zahvalio svojim kolegama na proteklih 20 mjeseci zajedničkog rada.

Nakon molbe Magode za razrješenje funkcije, Vlada KS je Fazlagića imenovala vlada na čelo povjerenstva Turističke Zajednice Kantona Sarajevo i obavljat će funkciju vršioca dužnosti direktora do raspisivanja novog konkursa.

Članak preuzet: Izvor