Održana svečana akademija povodom sto godina FK Velež – Haber.ba

0
16


Govoreći o važnosti i veličini Veleža, bivši predsjednik Šemsudin Hasić rekao je da Veležovo postojanje više nikad neće i ne smije doći u pitanje.

Malo je ko na današnji dan 1922. mogao pretpostaviti kako će grad i klub imati takvu ljubav. Iako je silom prilika dva puta prekidao svoj rad, s pravom se može reći da je od prvog dana ostao simbioza svega lijepog što Mostar u suštini jeste, a čini ga velikim – malim gradom. I danas smo tu gdje smo bili davne 1922. Preživjeli smo Drugi svjetski rat u kojem je 77 naših članova poginulo, preživjeli smo i agresiju tokom koje smo protjerani sa Gradskog stadiona, a naša imovina potpuno uništena. U godinama koje dolazi bit će mnogo iskušenja pred nama, ali Veležovo postojanje sigurno više nikad niko neće dovoditi u pitanje, rekao je Hasić.

Nakon Hasićevog obraćanja nastupio je Red Army bend, koji je izveo novu pjesmu posvećenu Veležu, nakon čega je započela pozorišna predstava “Rođeni za vječnost“, u kojoj igraju Saša Oručević, Mirvad Kurić, Belma Lizde – Kurt i Mirsad Tuka.

Fudbalski klub Velež osnovan je na današnji dan 1922. na poljani u Sjevernom logoru u Mostaru, a kroz godine rada i postojanja stekao je status kultnog kluba, omiljenog i voljenog na prostoru cijele bivše Jugoslavije. Kroz historiju nikad nije bio prvak ni Jugoslavije, ni Bosne i Hercegovine, ali je osvojio tri kupa (dva u Jugoslaviji) i jedan u Bosni i Hercegovini, te sedam puta igrao na evropskoj sceni.

Održana svečana akademija povodom sto godina FK Velež – PR / Haber.ba


Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja –

Više o Uslovima korištenja…

Source link