Odslužio dio kazne za ubistvo supruge, pa na slobodi pretukao novu djevojku

0
16


Đurić je, prema presudi, 10. marta 2015. godine oko ponoći došao u stan u Vidovdanskoj ulici u Tesliću, u kojem je živio sa suprugom, te ju je poslije nepunih sat ubio.

Dvadesetjednogodišnja Modričanka prijavila je da ju je u Banjoj Luci, pred njegovim djetetom, pretukao Bosiljko Đurić (32) iz Teslića, a koji je 2016. godine osuđen na devet godina po optužbama da je izbo na smrt suprugu Tatjanu (22) pred očima njihove tada trogodišnje kćerke.

Potvrdili su to izvori Nezavisnih novina upućeni u istragu, koji ističu da je policija u Banjoj Luci jučer pronašla dvadesetjednogodišnjakinju sa posjekotinama i hematomima, kako po glavi, tako i po rukama i nogama.

“Policiji je jučer oko podneva prijavljeno da u jednoj kafani u naselju Lazarevo, muškarac tuče djevojku. Kada je patrola otišla na teren, zatekla je mladu Modričanku, koja je imala hematome i posjekotine. Ona je izjavila da ju je on tukao i proteklih dana, da je on njoj momak. Prema njenim riječima, tukao ju je pred njegovim maloljetnim djetetom”, otkrivaju izvori Nezavisnih novina, upućeni u istragu.

Prema dostupnim informacijama, Đurić, koji privremeno boravi u Banjoj Luci, na uslovnu slobodu pušten je nakon dvije trećine odslužene kazne.

“On je nakon napada na djevojku u Banja Luci uhapšen”, tvrde izvori Nezavisnih novina.

Đurić je, podsjetimo, 2016. godine pred Okružnim sudom Doboj osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je sklopljen na njegovu incijativu. U sporazumu se navodi da je Đurić “odlučio da prizna krivicu i insistirao na zaključenju sporazuma zbog grižnje savjesti koju osjeća zbog smrti oštećene”.

Đurić je, prema presudi, 10. marta 2015. godine oko ponoći došao u stan u Vidovdanskoj ulici u Tesliću, u kojem je živio sa suprugom, te ju je poslije nepunih sat ubio.

Tatjanu je, dodaje se, usmrtio sa deset uboda nožem, i to pred njihovom trogodišnjom kćerkom i Bosiljkovom osmogodišnjom sestrom.

Izvor