Oglasio se srbijanski glumac koji je optužen za pronevjeru 100.000 KM od “Južnog vetra”

0
19


Goran Šušljik optužen je da je falsifikovanjem računa za produkciju filma “Južni vetar” prisvojio 100.000 KM, a nakon svega se oglasio na svom Twitter profilu poručivši da je za informacije saznao nakon što su objavljene u medijima što “govori o društvu u kojem živimo”.

Kako je jučer prenio srbijanski Kurir, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Šušljika zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj i pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 100.000 KM.

Šušljik je kao odgovorno lice produkcijske kuće filma “Južni vetar” falsifikovao račune na osnovu kojih mu je isplaćen navedeni iznos.

Povodom cijele situacije, kratko se oglasio jučer kazavši da je proces u sudskoj fazi još od 2018. godine.

“Nemam komentar, to je u sudskoj fazi još od 2018. godine. Prvostepena presuda je donesena, čeka se drugi stepen. Ja sam dao izjave nadležnim organima, to je sve što mogu da kažem”, rekao je Goran Šušljik za Blic.

Potom se oglasio na svom Twitter profilu, napisavši da je poštu od Višeg javnog tužilaštva dobio dva sata nakon što su mediji objavili informacije o sudskom procesu.

“Činjenica da mi je pošta iz Višeg javnog tužilaštva stigla dva sata kasnije od informacija koje su prenijeli mediji govori sve o svemu. O tome gdje i na koji način život i naše društvo egzistiraju. To je ujedno i pozadina slučaja. To je moje saopštenje”, napisao je Šušljik.

Saslušanje osumnjičenog zakazano je za početak sljedećeg mjeseca u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Članak preuzet: Izvor