Osiguranje ne želi platiti Amberine troškove suđenja protiv Deppa

0
24


Amber Heard pred novom je pravnom bitkom nakon što je joj je osiguravajuća kuća odbila isplatiti milion dolara osiguranja za pokriće troškova suđenja protiv bivšeg supruga Johnnyja Deppa.

Osiguravajuća kuća “New York Marine and Typical Insurance coverage Co.” podnijela je u petak tužbu protiv glumice na saveznom sudu jer smatra da joj ne mora ništa isplatiti zbog toga što je njen poraz na sudu u postupku koji je protiv nje vodio bivši suprug posljedica njenih akcija.

Godine 2019. Depp je zatražio 50 milion dolara odštete od bivše supruge zbog kolumne objavljene u Washington Postu u decembru 2018. godine u kojemu se ona opisala kao žrtvu nasilja u porodici.

Iako u tekstu nije imenovala Deppa, on je kazao da je bilo jasno da je tema komentara.

Prošlog je mjeseca Deppu dosuđena odšteta zbog klevete više od 10 miliona dolara nakon šest sedmica suđenja. Osiguravajuće društvo tvrdi da je dužno isplatiti osigurani slučaj po polici samo ako osiguranik nije sam uzrokovao štetu, pozivajući se na kalifornijski zakon po kojemu osiguravajuća kuća nije odgovorna za gubitke koji su posljedica svjesnog čina osiguranika.Članak preuzet: Izvor