Osjećala sam se krivom jer sam pila i došla u njegovu sobu

0
6


Glumica Brooke Shields otkrila je u novom dokumentarcu “Pretty Baby” da je 1987. godine bila silovana. Opisala je detalje ovog stravičnog događaja.

Kazala je da se pokušavala vratiti u Hollywood nakon što je privela kraju studij na Princetonu. Otišla je na večeru s neimenovanim muškarcem, kojeg je poznavala od ranije i s kojim je željela razgovarati o potencijalnim glumačkim projektima. Nakon večere ju je pozvao u hotel.

“Stigla sam u hotelsku sobu, a on je nakratko nestao. Uzela sam njegov dvogled koji je bio na stolu i gledala kroz prozor. Vratio se u sobu gol. Spustila sam dvogled i on me počeo silovati. Sve je ličilo na hrvanje”, započela je.

Dodala je da se plašila da je ne zadavi i da se zbog toga nije opirala.

“Naprosto sam se sledila. Mislila sam da će to što sam jednom rekla ‘Ne’ biti dovoljno. Zatim sam razmišljala o tome kako moram ostati živa i izaći napolje. Na neki način sam se odvojila od svog tijela”, kazala je.

Nakon silovanja je uzela taksi i plakala na putu do prijateljičinog stana. Dugo vremena je samu sebe krivila za to što joj se dogodilo.

“Vjerovala sam da sam mu uputila takvu poruku. Na večeri sam pila vino. Došla sam u njegovu sobu. Godinama kasnije poslala sam mu pismo u kojem sam mu poručila da odbijam biti žrtva”, ispričala je i dodala da nije dobila odgovor.Source link