Ovaj ugljikohidrat najbolji je za gubitak masnoće na stomaku

0
17


Često se govori o tome kako trebate izbaciti ili smanjiti ugljikohidrate iz prehrane da biste smršavjeli.

Ljubitelji tjestenine, krompira i drugih izvora ugljikohidrata mogu ostati razočarani i izgubljeni jer tako ostaju bez nekih od svojih osnovnih namirnica.

Iako konzumiranje pomfrita i omiljenih tjestenina s umacima sigurno ne pomažu u gubitku težine, nije uvijek tačno da ugljikohidrati samo dovode do povećanja masnog tkiva na trbuhu.

To nije slučaj ako volite uživati u zobenim pahuljicama, koje najučinkovitije pomažu u smanjenju trbušne masnoće od svih izvora ugljikohidrata, prema dijetetičarki Tristi Finest.

Zobene pahuljice, izuzetno popularna i zasitna namirnica za doručak, nisu jedino jelo koje jedete za doručak, a da pomaže u gubitku težine, ali su jedna od najboljih opcija za početak dana zbog svojih nutritivnih prednosti. Ne samo da su zobene pahuljice najbolji ugljikohidrati kod mršavljenja nego također igraju ulogu u snižavanju lošeg kolesterola i regulaciji razine šećera u krvi, a prepune su proteina i vlakana.

Jedan od načina na koji zobene pahuljice pomažu smanjiti masnoću na trbuhu je taj što se njima najvjerojatnije nećete prejedati, prema Ideal, jer ugljikohidrati prepuni vlakana pomažu vam da prije razvijete osjećaj sitosti.

“Cjelovite žitarice održavaju šećer u krvi stabilnim, sprečavajući skokove i padove koji su povezani s povećanim debljanjem”, kaže Most effective.

Nedavna studija je otkrila da kad vam padne šećer u krvi nakon jela, ogladnite brže i tako imate tendenciju jesti više. Most effective kaže da je jedna od najboljih stvari kod jedenja zobenih pahuljica ta što se mogu pripremiti na razne načine, a mnoge od varijanti mogu se pripremiti bez dodavanja velike količine kalorija.

Najbolja opcija je da ne jedete a single unaprijed zapakirane i već kombinirane s različitim dodacima, nego da napravite vlastitu kombinaciju, primjerice s orašidima i voćem, kao i gljivama, jajem i špinatom, ako preferirate slane varijante.Članak preuzet: Izvor