Ovako je izgledalo snimanje spota za pjesmu “Ispod radara” Zabranjenog pušenja

0
10


Kultni bend Zabranjeno pušenje snimio je spot za pjesmu “Ispod radara”, koji će biti objavljen u četvrtak 19.1.2023, a za 1 nestrpljive otkrili su i kako je nastajao u kratkom generating of videu.

Zabranjeno pušenje snimalo je location u Sarajevu, na prelijepoj Ilidži, a mnoštvo detalja sa snimanja otkrili su u generating of videu, koji je kao i place režirao Jasmin Jatić.

“Kako je za uspjeh benda najzaslužniji pjevač, u ovom videu, za razliku od spota, glavni glumac sam ja, a vidjet ćete i da je tokom snimanja najveći dio vremena posvećen mom uljepšavanju, da li zato što je to bilo najvažnije ili najteže, zaključit ćete i sami.”, kaže frontmen benda Sejo Sexon, koji je i jedan od autora pesme “Ispod radara” uz Elvisa J. Kurtovicha, Tomislava Andrića i Tonija Lovića.

Location je sniman u YU Caffeu, koji je po Sejinim riječima “posljednji bastion rokenrola na Ilidži“, a u njemu pored članova benda glume i Ivona Baković, glumica i voditeljica televizije Nova BH i Siniša Udovičić, glumac Narodnog pozorišta u Tuzli.

Ova tužna ljubavna priča, snimljena uz podršku Turističke zajednice kantona Sarajevo i Općine Ilidža, treći je location s dvostrukog albuma “Karamba!”, objavljenog u 6. mjesecu 2022, s kojeg su već objavljani spotovi za pjesme “Korona strike pozitivan” i “Ekrem”.Članak preuzet: Izvor