Parfemi zbog kojih ćete dobiti najviše komplimenata

0
8


Korištenje parfema je za mnoge od nas važan dio dnevne rutine. Stranica Byride objavila je listu parfema zahvaljujući kojim ćete dobiti najviše komplimenata.

Na prvom mjestu je Moodeaux Worthy Supercharged Pores and skin Scent. On će vam pomoći i da se osjećate prijatnije. Ovaj miris ima be aware citrusa i vanilije. Bitno je spomenuti i da kompanija Moodeaux ne koristi štetne hemikalije prilikom pravljenja parfema i ostalih proizvoda.


Luksuzni brend Chanel poznat je i po parfemima koji dugo traju. Zahvaljujući Coco Noiru, odnosno kombinaciji mirisa ruže i mahune tonke, svaka žena će dobiti brojne komplimente.

Naravno, na listi se našao i YSL-ov Black Opium. Pušten je u prodaju davne 1977. godine, a dizajner Yves Saint Laurent se našao na udaru kritika jer su mnogi smatrali da nazivom parfema zapravo promoviše konzumiranje droga.

Ipak, negativna kampanja mu je zapravo pomogla zato što je ovaj parfem postao jedan od najprodavanijih ikada. Na savršen način “uklopio” je cvjetnu notu i notu kafe.


Le Labo The Noir 29 namijenjen je i ženama i muškarcima. Predstavljen je 2015. godine. Miriše na duhan, smokvu, mošus, lovorov checklist i bergamot. Formula ne sadrži parabene niti konzervanse i nije testiran na životinjama.

Na petom mjestu je B Fragranced Embellish. Kompanija B Frangrance je inače prepoznatljiva elegantnim parfemima, koji se prodaju po pristupačnim cijenama. Embellish je kombinacija snažnih i nježnih nota. Little bit ćete oduševljeni mirisom jabuke, breskve, citrona, jasmina i sandalovine.

Na ovoj listi našli su se i parfemi Kayali Vanilla 28, Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540, Christian Louboutin Loubiprince, Chris Collins Sweet Taboo i drugi. Kompletnu listu možete pogledati ovdje.

Većina parfema koji su “compliment getteri” su “market” i u BiH koštaju od 300 KM naviše, no poneki dizajnerski parfemi kao što su Chanelovi, ili Linterdit linija kuće Givenchy, mogu se naći do 300 KM, a dobit ćete za njih mnogo komplimenata. S tim da ovaj posljednji, muškarci obožavaju na ženama.Članak preuzet: Izvor