Pjanić bi se u nevjerovatnom scenariju mogao vratiti u Juventus

0
15


Sve su glasniji medijski natpisi da je Juventus ponudio Arthura Mela nazad u Barcelonu, tako da bi se u teoriji bh. reprezentativac Miralem Pjanić mogao vratiti u Torino čime bi se reprizirala katastrofalna trampa ova dva igrača.

Igrači su zamijenili mjesta u septembru 2020. godine u potezu koji dugoročno nikoga nije usrećio.

Pjanić je prodat Barceloni po cijeni od 60 miliona eura additionally 16 miliona eura u kešu moreover bonusi da bi dostigao vrijednost od 82 miliona eura koja je knowledge za Arthura.

Oba veznjaka nisu uspjela utjecati na svoje nove klubove i teško su se borila sa samopouzdanjem pa su završili na klupi.

Pjanić je poslat na posudbu u Bešiktaš u sezoni 2021/22., dok je Juve pokušao i nije uspio prodati Arthura Arsenalu u januaru.

Strahujući da bi mogli zapeti s Brazilcem, Tuttomercatoweb i Barcelonin stručnjak za transfere Reshad Rahman pišu da je Arthur ponuđen nazad u Kataloniju.

Kako bi se smanjili troškovi transfera i dobila gotova zamjena, sasvim je moguće da bi Barca mogla predložiti Pjanića kao dio posla, čime bi se poništio originalni transfer.

Vrijedi istaći da je Juventusov trener Max Allegri oduvijek bio Pjanićev fan, a novi Barcelonin trener Xavi je Arthurov obožavatelj.

Članak preuzet: Izvor