Policija kaznila “Spidermana” i njegovog vozača zbog opasne vožnje u Sarajevu

0
15


Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali dvije osobe koje su opasnom vožnjom na krovu automobila, u kostimu Spidermana, ugrozili učesnike u saobraćaju.

Identifikovan je A. D. rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu koji je kritične prilike upravljao vozilom “Porsche” registarski broj O84-E-391, bijele boje.

Na krovu je prevozio osobu, za koju je utvrđeno da se radi o M. R. rođenom 1988. godine, također iz Sarajeva.

Obje osobe su pozvane u službene prostorije Jedinice za saobraćaj, uzete su im izjave i prekršajno su sankcionisani izdavanjem prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od po 400 KM, za koje su prihvatili odgovornost.

“Upozoravamo da su ovakva i slična ponašanja nedopustiva s aspekta sigurnosti učesnika u saobraćaju i policija Kantona Sarajevo ista neće tolerisati, te će prema počiniocima poduzimati sve zakonom dozvoljene i propisane mjere i radnje s ciljem adekvatnog sankcionisanja istih”, rečeno je iz MUP-a KS.

Tokom protekle sedmice na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako osoba, odjevena u kostim Spidermana, leži na krovu terenca koji je u pokretu. Videozapis je snimljen u sarajevskom naselju Otoka, na glavnoj gradskoj saobraćajnici.

Vidljivo je da se osoba, odjevena u kostim spomenutog filmskog junaka, u ležećem položaju drži za krov terenca, a da pri tom nije bila dodatno osigurana. Takvo ponašanje ugrozilo je i njega, ali i druge učesnike u saobraćaju.Source link