Pomoću ovog trika nevjerovatno brzo ćete odvojiti žumace od bjelanca

0
9


Za većinu ljudi nekoliko jaja sedmično sigurno je za zdravlje, a organizam će nahraniti proteinima, masnim kiselinama omega-3 i luteinom, koji može pomoći u smanjenju rizika od makularne degeneracije.

Međutim, žumance je opasano zbog holesterola, stoga ćete izbjegavati njegov unos.

Ako imate problema s holesterolom, svejedno možete jesti jaja, ali ćete birati bjelance. I zato je korisno znati odvojiti bjelance od žumanca, što je korisno i za mnoge druge recepte. Postoji nekoliko jednostavnih načina. Već ćete pri prvom pokušaju shvatiti da je potrebno samo malo prakse.

Jedan muškarac je na TikToku podijelio trik za odvajanje žumanca koji je vidio na internetu, a koji ga je šokirao, pa ga je odlučio podijeliti s ostalima.

@that40yearguy Talk about a game changer! 🤯🤯 #tips #tricks #hacks #todayilearned #hack #todayyearsold #todaywelearned #wow #that40yearguy #tipsandtricks #noway #eggchallenge #eggyolk ♬ Originalton – German Griffin

Njegov snimak je ubrzo postao viralan te skupio preko 38 miliona pregleda i hiljade komentara oduševljenih pratitelja.

“Toliko dugo pečem kolače i odvajam bjelance, da bih tek sad saznao za ovu metodu s kojom ste s tim gotovi za svega nekoliko sekundi”, rekao je.

Ono što je prvo potrebno učiniti je protrljati prste preko oguljenog bijelog luka i zatim samo stisnuti žumance i povući ga. Ne treba vam nikakav pribor niti išta drugo.Source link