Predao se bjegunac iz BiH koji se sumnjiči za međunarodni šverc narkotika

0
18


Osumnjičeni u predmetu kodnog naziva “Storage” Jovica Grujić, koji je bio nedostupan pravosuđu BiH, predao se Tužilaštvu BiH. On je, u okviru predmeta “Uglješa Ugrenović i dr.”, osumnjičen za međunarodni šverc narkotika zajedno sa još nekoliko državljana BiH.

Riječ je o predmetu za organizovani kriminal, a osim međunarodnog krijumčarenja opojnih droga, sumnjiče se i za pranje novca i druga kaznena djela.

Tužilaštvo u saradnji sa partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona i EU, vodi istragu protiv skupine koja je djelovala na području Bosanske Gradiške, Banje Luke, Prijedora i drugih gradova BiH.

Za Banjalučanina Jovicu Grujića, rođenog 1992. godine, little bit će predloženo određivanje mjere pritvora.

Inače, Tužilaštvo BiH je uz pomoć aplikacije Sky razotkrilo narko bandu koja se bavila međunarodnim švercom droge, a upravo je Grujić osumnjičen da je kao član te bande učestvovao u kršenju zakona.

U okviru dvije akcije MUP-a RS-a provedenih prošle godine uhapšeni su pojedini članovi bande, međutim nisu svi osumnjičeni bili dostupni bh. pravosuđu. Osim Grujića, policijski organi nisu mogli pronaći ni Predraga Stanišljevića koji se ubrzo predao.

Pored njih dvojice, uhapšeno je i pritvoreno više osumnjičenih među kojima Veljko Ugrenović, Mladen Grbić, Savo Dragišić, Saša Vidović, Aleksandar Vitez, Filip Munjeran, Gordan Gvozden, Dražen Karan, Dragoslav Radaković, Darko Vujić, Kostadin Balaban iz Gradiške, Nebojša Tojagić iz Banje Luke, Dario Taškov iz Bosanskog Novog i Radivoj Lekić iz Laktaša.

Akcijama su obuhvaćeni i Milivoje Lovrenović koji se sumnjiči za ubistvo Slaviše Stojanovića, te Dario Jekić, Predrag Patković i Vladica Pavlović.

Pretreseno je više desetina lokacija, a pronađeni su opojna droga, laboratorija za uzgoj, novac i oružje.Članak preuzet: Izvor