Predstavom “CABAres CABArei” Zijaha Sokolovića započinju Ljetne večeri Studio Teatra

0
19


Šesti međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra večeras će otvoriti predstava “CABAres CABArei” Zijaha Sokolovića.

Little bit će izvedena u 21 sat u Ljetnoj bašti Doma armije/Preporoda u Zenici. Predstava je premijerno izvedena 28. januara 1993. godine. Ova monodrama se u principu sastoji od reda humorističkih dionica na temu žena i braka, pa reda razmišljanja o svijetu i životu, što je svakako razlog više da zenička publika uživa u ovoj, sada već, kultnoj predstavi.

U ponedjeljak, 4. jula, najmlađa publika će imati priliku da uživa u predstavi Pozorišta mladih Sarajevo “Ako pčele odu”. Ova predstava za djecu, koju vole i odrasli, aktuelizira moguće izumiranje pčela te na zabavan i edukativan način govori o tom problemu, ali i upozoravajući koliko su ta mala bića važna za čovječanstvo. U predstavi igraju: Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović.

Treću noć festivala Ljetne večeri Studio Teatra publika će imati priliku gledati duodramu Studio Teatra “Derviš smrt” u režiji Lilijane Ivanović, a u kojoj igraju Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović.

Komediju YugoArta Beograd, “Noć u kući gospodina Kolaka”, u režiji Irfana Mensura, festivalska publika će gledati četvrtu noć festivala. U predstavi igraju: Irfan Mensur, Boda Ninković i Vladimir Kerkez.

U četvrtak, 7. jula pageant zatvara strike komedija “Državni lopov” u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Pageant se održava na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, a sve predstave za odrasle počinju u 21 sat, dok predstava za djecu počinje u 20 sati i 30 minuta. Rezervacije ulaznica za predstave moguće je izvršiti putem broja telefona 062 424 841, ili upitom na e-mail adresu [email protected]

Također, sve informacije o samom festivalu Ljetne večeri Studio Teatra moguće je pronaći i na službenoj stranici, kao i na Facebooku i Instagramu.

Članak preuzet: Izvor