Projekat koji je potreban regionu

0
9


Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da podržava inicijativu “Otvoreni Balkan” i ocijenio da je ona potrebna regionu.

Crnogorski premijer jučer je boravio u Tirani povodom ceremonije na kojoj mu je dodijeljeno priznanje Počasnog doktorana Mediteranskog univerziteta u ovom gradu.

U svom obraćanju prisutnima govorio je o raznim temama kao što su aktuelna politička dešavanja u Crnoj Gori, inicijativi “Otvoreni Balkan“, sankcijama Rusiji, ruskom uticaju i drugim pitanjima.

Govoreći o političkoj situaciji u Crnoj Gori, Abazović je rekao da postoji “politička konfuzija”, ali je istakao da Vlada, bez obzira što je u tehničkom mandatu, radi bolje nego kada je bila u punom mandatu.

Abazović je također još jednom podržao inicijativu Otvoreni Balkan kojoj su ranije pristupili Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija i Kosovo.

Podsjećamo, incijativa Otvoreni Balkan razvijena je iz projekta “Mini Šengena” i predstavlja prvenstveno ekonomsku saradnju zemalja Zapadnog Balkana i njoj su se priključile Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija.

Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Kosovo zvanično ne učestvuju. Pokrenuli su je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. premjer Albanije Edi Rama i bivši premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev 2019. godine.Source link