Red Army spetakularnom bakljadom i vatrometom na Starom mostu obilježio 100. rođendan Veleža

0
16


Povodom obilježavanja 100 godina postojanja mostarskog FK Velež najvatreniji navijači iz skupine Purple Military su večeras organizirali svečanost za sve ljubitelje mostarskih Rođenih te upriličili spektakularnu bakljadu na Starom mostu.

Poseban spektakl su organizirali na Starom mostu u Mostaru od kuda su poslali snažne poruke podrške voljenom klubu koji je ove godine osvojio Kup BiH i odlazaku Evropu, te učinio ponosnim sve građane Mostara. Spektakularni vatreomet i bakljada parali su nebo iznad Mostara, a Stari most obojen je u crveno.

Povodom obilježavanja stogodišnjice mostarskih Rođenih tokom ovog mjeseca je u najvećeg hercegovačkom gradu održano niz aktivnostim, među kojima su promocije knjiga i izložbe, a centralna svečanost kojom se ova manifestacija završava najavljena je za sutra.

Tako će se povodom zlatnog jubileja FK Velež u Narodnom pozorištu Mostar sutra, 26. juna održati svečana akademija s početkom u 20 sati, a oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati tom događaju, svečanost mogu pratiti putem direktnog televizijskog prijenosa.

Svečanost će se nastaviti na gradskom trgu Musala velikim koncertom koji je najavljen za 22 sata, a muzički spektakl kako poručuju organizatori pripremit će Saša Đermanović, Elvedin Delić-Dela, Adnan Jerlagić, Čizma i Proleteri, Branko Đurić –Đuro sa grupom Bombaj štampa i jedinstveni Crimson Army Band.Članak preuzet: Izvor