Red Bull Symphonic gledat će se i ispred Narodnog pozorišta

0
16


Zajednički nastup najpoznatijih imena bh. hip hop scene i Sarajevske filharmonije, zakazan za srijedu 15. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 20 sati, pratit će se i na trgu ispred pozorišta. Na video zidu i uz vrhunski zvuk, fanovi i prolaznici će moći čuti kako Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo zvuče uz pratnju klasičnog orkestra.

Za Red Bull Symphonic, događaj u kojem su kreativne snage udružila neka od najpoznatijih imena bh. hip hop scene i Sarajevska filharmonija, vlada veliko interesovanje. Ulaznice su rasprodane više od nedjelju dana prije samog eventa, a sada stiže dobra vijest za sve one koji nisu uspjeli na vrijeme doći do svoje karte.

Ispred Narodnog pozorišta bit će organizovan direktan prenos koncerta – kako za ljubitelje hip hopa, tako i za sve ostale građane, turiste i prolaznike. Na Pozorišnom trgu Susan Sontag bit će postavljen video zid, upotpunjen vrhunskim zvučnim sistemom, putem kojih će gledaoci moći uživati barem u djeliću atmosfere iz sale NPS-a.

Tako će se i ovaj događaj savršeno uklopiti u specijalni program “Kultura na ulice!“ koji Narodno pozorište realizuje ove godine, i koji donosi bogat kulturni i umjetnički sadržaj na otvorenom.

Red Bull Symphonic se radi u koprodukciji sa Narodnim pozorištem Sarajevo, a partner projekta je Volkswagenov SUV coupè Taigo.

Ovo, drugo po redu bh. izdanje Red Bull Symphonica, projekta koji omogućava realizaciju novih, izuzetnih muzičkih doživljaja i ideja, obećava jedinstven audiovizuelni spektakl.

Helem Nejse, Frenkie, Kontra i Indigo predstavit će rezultate nesvakidašnje saradnje između hip hop izvođača i klasičnog orkestra, te publici pružiti priliku da uživa u njihovim najvećim hitovima “preodjevenim“ u sasvim novo ruho, u uzbudljivi spoj rapa i klasične muzike.Source link