Salihamidžić “poludio” zbog odlaska nogometaša Bayerna na Paris Fashion Week

0
5


Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić žestoko je kritikovao napadača Sergea Gnabryja zbog njegove, kako je naveo, amaterske posjete Paris Fashion Weeku za vrijeme prvenstva.

Gnabry je otputovao u Pariz nakon remija Bayerna (1:1) u gostima s Leipzigom u petak, podijelivši slike putovanja na društvenim mrežama, a Salihamidžić je reagovao nakon što je Bayern u utorak ponovo remizirao (1-1) na svom terenu protiv Kelna.

Gnabry je isključen na poluvremenu, a trener Julian Nagelsmann rekao je nakon meča da želi da unese “dašak svježeg zraka”.

Salihamidžić je kasnije sugerirao da njemački napadač nije bio u potpunosti fokusiran.

“To je amaterski. To je upravo ono što Bayern Minhen nije, brčkanje negdje kada imate slobodan dan”, rekao je i nagovijestio da bi se bivši napadač Arsenala mogao suočiti s posljedicama.

“Slobodan dan je za odmor kako biste u sljedećoj utakmici mogli nagaziti na gas. O tome ćemo sigurno razgovarati u srijedu. Naravno da o tome treba razgovarati”, dodao je popularni Braco.

27-godišnji Gnabry je već bio kritikovan u njemačkim medijima.

Govoreći u ponedjeljak, Nagelsmann je rekao da napadač nije prekršio nijedno pravilo, ali da je morao “dati pravi odgovor (na kritike) na terenu”.

Salihamidžić je u utorak rekao da 11. uzastopna titula nije predviđena za višegodišnje prvake Njemačke.

“(Krajnje je vrijeme da promijenimo opremu i shvatimo da je prvenstvo sada na kocki.”Source link