Samo je buljio u prazno

0
15


Američki milijarder i najbogatiji čovjek na svijetu od djetinjstva je, čini se, privlačio pozornost okoline. Njegov otac, s kojim on nema najbolji odnos, prisjetio se neugodne situacije iz škole koju je pohađao njegov sin.

Errol Musk prisjetio se školskih dana svoga sina otkrivši da su nastavnici nazvali Elona “retardiranim” jer je stalno buljio u prazno.

Jednom prilikom, direktor i učiteljica drugog razreda škole u njegovoj Južnoj Africi, zaprepastili su Errola saopćivši mu kako bi njegov tada sedmogodišnji sin možda trebao pohađati specijalnu školu.

“Učiteljica mi je kroz suze rekla: ‘Mislimo da je Elon retardiran’. Bili su vrlo direktni”, prisjetio se Errol.

Iako su istakli kako ne vide problem u njegovom radu u školi, nije im bilo jasno šta se dešava, a situacija se nije mijenjala ni kada bi “protresli” Elona.

U YouTube emisiji Dad of A Genius sa psihologinjom poznatom kao Anneke, 76-godišnjak je rekao: “Znao sam da nije retardiran, ali nisam znao šta da im kažem”.

Naposlijetku se ispostavilo kako je Elonovo ponašanje bilo pouzrokovano problemima sa sluhom, a stvar se popravila kada su mu u bubnjić ugradili sićušnu cjevčicu koja je služila da spriječi nakupljanje tekućine u uhu.

Elonov otac ispričao je i kako su ga iz škole zvali i zbog “oštrog jezika” njegovog sina: “Ako bi neko rekao nešto što on nije smatrao pametnim, govorio bi im: ‘To je glupo’ ili ‘Ti si glup’. Moguće da je to naslijedio od mene, iako se nadam da nije”, prisjetio se njegov otac.

Milijarder je još ranije otvoreno govorio o svom odrastanju sa Aspergerovim sindromom, oblikom poremećaja iz autističnog spektra gdje osobe imaju poteškoća u društvenom odnosu s drugima, nedostaje im vještina neverbalne komunikacije, fizički su nespretne i ne pokazuju empatiju.

Također, nikada nije skrivao svoje mišljenje o ocu, a u intervjuu za Rolling Stone 2017. Elon ga je opisao kao “užasno ljudsko biće”, kriveći ga za svoje “jadno” djetinjstvo.Source link