Šefik Džaferović među počasnim građanima Zeničko-dobojskog kantona

0
5


Zeničko-dobojski kanton će 29. augusta obilježiti Dan kantona, a tim povodom bit će dodijeljene i počasne plakete. Među nagrađenim je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Brojnim programskim sadržajima little bit će obilježen Dan Zeničko-dobojskog kantona, a na svečanoj sjednici bit će dodijeljene i plakete laureatima koji su svojim radom doprinijeli određenim oblastima razvoja Zeničko-dobojskog kantona.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona nagrade će dodijeliti Huseyinu Kansu, Šefiku Džaferoviću, Gordani Ristović-Muslija, Faruku Midžiću, Jasminu Mrkonji, Halilu Mehtiću, Zvonku Grbavcu, Udruženju Discussion board građana Zenice te Kemalu Mahmutefendiću.

Huseyinu Kansu će biti uručena Povelja kantona za dugogodišnji rad na jačanju prijateljskih veza između Bosne i Hercegovine i Republike Turske, a članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću za doprinos u oblasti društvenih djelatnosti.

Dugogodišnja novinarka Gordana Ristović-Muslija Plaketu kantona će dobiti za doprinos u oblasti društvenih djelatnosti, kao i Faruk Midžić.

Jasminu Mrkonji će za doprinos u oblasti sporta biti dodijeljena Plaketa kantona, a Halilu Mehtiću za doprinos u oblasti nauke. Zvonku Grbavcu će za dugogodišnji humanitarni rad također biti uručeno priznanje, ali i Forumu građana Zenice za doprinos u oblasti društvenih djelatnosti i Kemalu Mahmutefendiću za doprinos u oblasti umjetnosti.Članak preuzet: Izvor