Senzacija godine dogodila se u svijetu tenisa, 205. igrač svijeta preko Medvedeva do titule

0
16


Nevjerovatnu bajku ispisao je teniser Tim van Rijthoven (205. ATP) koji je osvojio titulu u Hertogenboschu savladavši drugog igrača svijeta Daniila Medvedeva u finalu rezultatom 6:4 i 6:1.

Tim van Rijthoven (25) ispisao je najljepšu bajku u svijetu tenisa ove godine. Kao dobitnik specijalne pozivnice došao je na turnir u Herogenbosch i potpuno senzacionalno osvojio turnir.

U svom Hertogenboschu došao je do prve ATP pobjede u karijeri, do prve Top 100 pobjede, pa onda do prve Top 10 pobjede, da bi na kraju osvojio i prvu titulu savladavši drugog tenisera svijeta.

Redom su padali renomirani teniseri poput Matthewa Ebdena, Taylora Fritza, Huge Gastona, Felixa Auger-Aliassimea i na kraju Medvedev za veliku pobjedu. Izgubio je samo dva seta na cijelom turniru.

U današnjem finalu Medvedev nije imao nikakve šanse. Nizozemac je servirao sjajno na prvom turniru na travi ove sezone i tako iskoristio prednost za pobjedu.

U prvom setu imao je prednost breaka u ranoj fazi, ali je Medvedev brzo uzvratio. Međutim, u trenucima kada je Rus servirao za ostanak u setu, Van Rijthoven koristi prvu od dvije set-lopte i dolazi do vodstva.

Drugi dio igre donosi rapsodiju na terenu senzacionalnog Van Rijthovena. Poveo je rezultatom 5:0, a onda prepustio samo jedan gem slavnom rivalu za titulu i ostvarenje snova.

IČlanak preuzet OVDJE