Skijalište “Javor” kod Srebrenice ponovo otvoreno, organizatori pripremili bogat sadržaj

0
5


Skijalište “Javor” na Bukovoj Glavi kod Srebrenice danas je zvanično otvoreno i već prvog dana okupio veliki broj posjetitelja.

Skijalište kod Srebrenice je prvi set otvoreno prije čak 39 godina, a danas je otvoreno uz parolu “Skijanje kod kuće”. Posjetiteljima, kako iz Srebrenice tako i susjednih općina, na raspolaganju su – osim ski staze – i sankaonice za najmlađe, restorani i kafići.

Miroslav Matić, direktor Ski centra “Javor” je zadovoljan postignutim, s obzirom da je od exact same ideje do njene realizacije protekao svega jedan mjesec.

“Uspjeli smo u kratkom periodu da napravimo sve što ovdje vidite na stazi. Za djecu do pet godina je besplatno korištenje i sanki i guma i skija”, rekao je Matić za UPSMedia.

Danas je otvoreno skijalište “Javor” na Bukovoj glavi kod Srebrenice. Veliki broj građana iz Srebrenice i susjednih opština došao je na otvaranje. Uskoro i movie na našoj stranici RTV- Srebrenica.

Posted by RTV Srebrenica on Saturday, January 21, 2023


Osamdesetih godina postojala je ski staza na Bukovoj Glavi gdje su nekada Srebreničani i stanovnici regije vrlo rado posjećivali tu lokaciju.

U implementaciju projekta do sada je uloženo oko 100.000 KM, najvećim dijelom iz kreditnih sredstava, a Općina Srebrenica je pružila pomoć u infrastrukturi i izgradnji puta do lokacije skijališta na Bukovoj Glavi.

“Svjesni smo da je zimska sezona uveliko počela, ali uporedo sa realizacijom projektnih aktivnosti, mi smo već pokrenuli promotivnu kampanju, te očekujemo znatan broj posjetilaca ove sezone”, istakao je Matić.

Članak preuzet: Izvor