U Sarajevu uhapšen muškarac koji je bježao policiji u ukradenom vozilu

0
15


Sarajevski policajci danas su na području Općine Stari Grad uhapsili dvije osobe, a kako Klix.ba saznaje, jedan od njih je muškarac inicijala J. M. koji je prije dvije noći pobjegao policiji prilikom filmske potjere gradskim ulicama.

Oni su uhapšeni u ulici Safet bega Bašagića, a druga osoba se tereti da je pomogla J. M. prilikom bjekstva i skrivanja.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o Jusufu Muharemagiću, koji je od ranije poznat policiji. Drugi uhapšeni je Samir Perendija.

Muharemagić je, podsjetit ćemo, u nedjelju naveče vozeći ukradeni Peugeot izazvao saobraćajnu nezgodu na području Općine Novi Grad, a zatim pobjegao.

Kada je ovo prijavljeno policiji policijska patrola je primjetila navedeno vozilo na području Čengić Vile i pokušala zaustaviti vozača, no on se odlučio dati u bijeg.

Prilikom toga napravio je još tri udesa prilikom kojih je nastala materijalna šteta, ali nije odustao od namjere da pobjegne.

U međuvremenu se u policijsku potjeru uključilo više patrola koje su na kraju uspjele zaustaviti vozilo, ali ne i vozača. Muškarac je uspio pobjeći ali pješke i za njim se tragalo sve do danas.Članak preuzet: Izvor