U Sarajevu završeno SP u džudou za kadete, visoke ocjene za Džudo savez BiH

0
15


Ekipnim miks takmičenjem na kojem je trijumfovala reprezentacija Francuske završeno je Svjetsko prvenstvo u džudou za kadete koje je u Sarajevu počelo 24. augusta.

Džudisti i džudistkinje Francuske u finalu su porazili selekciju Azerbejdžana sa 4:3, i to nakon golden scorea. Francuzi su tako još jednom potvrdili da predstavljaju sami vrh svjetskog džudoa i u omladinskim kategorijama.

U prvom duelu za treće mjesto selekcija Uzbekistana je s uvjerljivih 4: savladala Tunis. U borbama za drugu timsku bronzu slavila je reprezentacija Turske koja je poslije golden scorea s 4:3 pobijedila Ukrajinu. Pobjednika je odlučila borba u kategoriji do 48 kilograma.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja je nastupala u sastavu Džejla Kožljak, Lana Lubura, Narin Handan, Arslan Mulalić, Vidak Maljević i Đorđe Pajić, takmičenje je okončala u prvom krugu. Bolja od naše selekcije bila je reprezentacija Azerbejdžana, a novi viceprvaci svijeta slavili su s 4:1.

Velika petodnevna sportska manifestacija, koja je u glavni grad naše domovine privukla skoro 500 takmičara iz 60 zemalja i sa pet kontinenata, još jednom je potvrdila organizacione sposobnosti i kvalitete Džudo saveza Bosne i Hercegovine.

Nacionalni savez naše zemlje i ovog puta od Međunarodne džudo federacije (IJF) dobio je visoke ocjene za tehničku organizaciju Svjetskog prvenstva za kadete, koje je po drugi place održano u Bosni i Hercegovini.

Kvalitetan rad Džudo saveza Bosne i Hercegovine potvrđuje i činjenica da će se već u oktobru ove godine u našoj zemlji održati i Evropsko prvenstvo za seniore do 23 godine.Članak preuzet: Izvor