U Tuzli u subotu počinje sedmo izdanje Džumbus Festivala

0
19


Na već poznatoj lokaciji, u Zlatarskoj ulici, u centru Tuzle, ove subote počinje sedmi po redu Džumbus Pageant.

Ovo ljeto Džumbus ekipa zajedno sa Udruženjem Tuzla Dwell, odlučili su ljeto započeti malo ranije, kako bi nadoknadili sve propušteno i ograničeno od prošle godine.

S obzirom na to, Graveyard Change, poznati dvojac DJ Ekko & OG Flocc, u subotu 18. juna u 19 sati će imati zadatak da sve posjetitelje, muzikom podignu na noge. Sve to u “All White” costume code night time verziji.

Svake godine, pa i ove, Džumbus Pageant otvara vrata mladim umjetnicima da predstave svoj kreativni rad: muzika, teatar, fotografije, slikanje, performansi, ples, sport… ili bilo koji drugi sadržaj koji smatraju zanimljivim.

Kada je riječ o subotnjem dvojcu, DJ Ekko, producent iperformer predstavlja svoj rad gdje dominiraju stilovi poput Lure, Bass, RnB, Throwback, Pop, Hip Hop, Twerk & ofc Dancehall, a uvijek ubaci i poneka iznenađenja.

Odlika seta jeste svestranost što ne daje prostora dosadi i garantuje dobar provod i zabavu.

DJ OG Flocc se bavi produkcijom više nego performansom te nije učestao sa DJ nastupima što znači da će ovo biti rijetka prilika da prisustvujete njegovom Hip Hop & Rap setu, u šta smo se uvjerili na šestom izdanju Džumbus Festivala.

Ovi mladi producenti i DJ performeri će predstaviti svoje umijeće u višesatnoj predstavi kroz zvuke Drumm and Bass, Trap, Techno i Trance elektronske muzike kao i throwback hitovima 2000-tih iz RnB, hip hop i pop kulture.

Prijave se mogu slati na e mail adresu [email protected]Članak preuzet: Izvor