Uhapšen napadač koji je ubio šest osoba na proslavi Dana nezavisnosti u SAD-u: Reper iz Honde

0
15


Američka policija uhapsila je osumnjičenog za pucnjavu na proslavi Dana nezavisnosti u čikaškom predgrađu Highland Park, prilikom čega je najmanje šest osoba ubijeno.

Nakon kratke potjere priveden je Robert E Crimo III, star 22 godine. Prvo se govorilo kako je osoba od interesa u istrazi pucnjave, a zatim je istaknuto i kako vjeruju da je riječ o počiniocu.

Napadač je inače otvorio vatru na paradi oko 10:15 po lokalnom vremenu, samo nekoliko minuta nakon što je počela proslava Dana nezavisnosti Sad-a. On je iz puške pucao sa krova na okupljene na paradi.

Tom prilikom je ubio šest osoba, a pocvrijedio više desetina ljudi.

Robert E Crimo III
Robert E Crimo III

Ne postoje nikakve naznake o motivu pucnjave, a kompanije poput Facebooka i YouTubea su uklonile sve naloge napadača s obzirom na to da je putem njih objavljivao i promovisao svoju rep muziku.

Ovaj fizički prepoznatljivi mršavi bradati muškarac sa tetovažama na tijelu, ranije je snimao vlastitu muziku pod umjetničkim imenom “Awake the Rapper”.

Prvu pjesmu je objavio 2016. godine, međutim privremeno je prestao zbog toga što su se navodno pojavili brojni profili sa takvim imenom. Zatim je 2020. objavio pjesmu naziva “In my Honda” što mnogi povezuju s tim da je uhapšen dok je vozio srebrnu Hondu.

Robert E Crimo III
Robert E Crimo III

Masovne pucnjave su ogroman trouble u Unhappy-u, a od početka ove godine se vjeruje da je svake sedmice bila po jedna. Posljednja u nizu je ova u Ilinoisu.

Guverner Ilinoisa Jay Robert Pritzker upozorio je da masovna pucnjava postaju “američka tradicija”.

“Biće ljudi koji će reći da danas nije taj dan, da sada nije vrijeme da se priča o oružju. Kažem vam da nema boljeg dana i boljeg vremena od sada i ovdje “, rekao je demokratski guverner.

Predsjednik Biden obećao je da će se nastaviti boriti protiv “epidemije nasilja oružjem” u zemlji. Prošle sedmice, predsjednik je potpisao prvi značajan savezni zakon o sigurnosti oružja u gotovo 30 godina.Članak preuzet: Izvor