Uvrnuti triler o blizankama koje mijenjaju identitete na prvom mjestu gledanosti na Netflixu

0
9


Miniserija “Echoes” donosi priču o jednojajčanim blizankama Leni i Gini, koje jednom godišnje potajno mijenjaju živote, pa dijele dva doma, dva supruga i jedno dijete.

Netflix svako malo ima neku seriju koja vas zarobi od prve do posljednje epizode. Najnovija senzacija je australska drama s elementima misterije “Echoes” i objavljena je 19. augusta, otkad je vrlo brzo prokrčila put do 1. mjesta gledanosti u kategoriji Tv serija američkog streaming servisa. Idući ka tom cilju, “Echoes” je s trona svrgnula žestoko popularnog “The Sandmana”, postajući neka vrsta bijega u suton ljeta, u još onih nekoliko dana prije svih obaveza koje počinju s početkom nove školske godine. O čemu se radi?

Sjećate se Kubrickovog horora “The Shining”? Zamislite da su blizanke iz hodnika hotela Vidikovac odrasle i da su se pretvorile u dvije rasne ljepotice, koje još uvijek imaju potrebu za psihološkim igricama. Triler o bizarnoj zamjeni identiteta koju prakticiraju jednojajčane blizanke kreirala je Vanessa Gazy, a projekt nema “bogznakako” visoku ocjenu na IMDB-u. Kao dominantna mana serije ističe se konfuzija u koju gledatelj može zapasti samo ukoliko mu malo padne koncentracija prilikom praćenja priče u trajanju od 5 sati i 26 minuta.

Michelle Monaghan i Karen Robinson u seriji
Michelle Monaghan i Karen Robinson u seriji “Echoes”

Dvije sestre. Dva života. Jedna tajna

Gina McCleary (Michelle Monaghan), živi luksuznim životom u Los Angelesu jer je uspješna spisateljica. Vozi Teslu, udana je za terapeuta, ima savršeno njegovanu kosu i vrlo je bliska sa svojom sestrom, jednojajčanom blizankom Leni. Sestra, koja živi skroman rančerski život u unutrašnjosti, uskoro prestaje odgovarati na telefonske pozive, pa Gina kreće u potragu za njom. Ubrzo saznajemo da su sestre srodne duše, koje od djetinjstva potajno mijenjaju živote, preuzimajući identitet 1 druge na svoj rođendan kako bi sljedećih godinu dana živjele drugi život.

Sestre uživaju u psihološkim igricama, ali s nestankom Leni, Gina počinje igrati duplu ulogu, pa se njihov savršeno koreografirani univerzum polako počinje raspadati. Gina započinje utrku s vremenom, pokušavajući shvatiti u šta se sve njezina sestra zajedno sa svojim mužem Jackom (Matt Bromer) upetljala u okrugu Mount Echou u Zapadnoj Virdžiniji, prvenstveno zbog problema s novcem.

Michelle Monaghan I Matt Bromer nu seriji
Michelle Monaghan I Matt Bromer nu seriji “Echoes”

Michelle Monaghan sjećamo se iz franšize “Mission Impossible” i po zapaženim ulogama u serijama “Accurate Detective” i “Messiah”. U seriji “Echoes” nema nimalo lak glumački zadatak da igra dvije sestre, od kojih jedna hini da je zapravo ona koja je nestala. Radnja drži pažnju, uz povremene banalne situacije u kojima bi navodno trebalo biti napeto razotkrivanje da druge sestre, primjerice, nema u kupaonici, dok prva glumi njen glas samo da bi šerifkinja odustala od čekanja. Ili u situacijama kada Gina zaboravi skinuti neki komad odjeće ili nakita koji pripadaju Leni.

Serija “Echoes” će vas na trenutak podsjetiti na bizarne zaplete romana Harlana Cobena, a priuštit će vam i svojevrsno filozofsko putovanje kroz vječita pitanja čovjekovog identiteta, prolaznosti života i relativnosti svih materijalnih vrijednosti. Iako je publika i kritika podijeljena oko australske serije, svi su složni oko količine vremena koje provode na Netflixu. Seriju uspoređuju s nedavnim Netflixovim hitom “Clickbait”, koju je publika također gledala u jednom dahu.

Najveći difficulty igrane serije “Echoes”, pored toga što izgleda jeftino i ima zamarajuće mnogo retrospektivnih scena, jeste da kroz sedam epizoda skoro da postane svejedno koju sestru i čiji život zapravo gledate. Pored toga, svi znamo da postoje određene fizičke razlike među jednojajčanim blizancima i da oni svojom pojavom ne mogu zavarati osobe koje ih dobro poznaju. Mnogo je toga na šta publika mora pristati, ali varljivo ljeto još uvijek traje, zar ne?Članak preuzet: Izvor