Uzavrele temperature prekinuo ljetni pljusak

0
15


Bez obzira na to volite li uzavrele ljetne temperature ili ne, pretjerane vrućine koje traju već neko vrijeme, rijetko su kome godile. Danas je, u popodnevnim satima, pljusak osvježio ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Iako su i današnji dan obilježili sunce i velika vrućina, pljusak koji je započeo negdje oko 17:20 sati iznenadio je Sarajlije koji su posljednje vrijeme, sigurno, proveli priželjkivajući ovakvo osvježenje.

Na fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba možemo vidjeti i kako je neke od prolaznika kiša uhvatila nespremne, što ih je možda dovelo u neugodnu situaciju.

Kiša je osvježila sarajevske ulice (Foto: I. Š./Klix.ba)
Kiša je osvježila sarajevske ulice (Foto: I. Š./Klix.ba)

Inače, i prema podacima Federalnog hidrometerološkog zavoda FBiH, već su najavljivali da su danas mogući lokalni pljuskovi u centralnim i istočnim područjima Bosne, što se ispostavilo tačnim.

Sudeći po njihovoj prognozi, i sutra, ali i narednih dana nas očekuje slično vrijeme. Ujutro sunčano, u toku dana umjeren porast naoblake, dok se u kasnim popodnevnim satima očekuju pljuskovi popraćeni grmljavinom.

Jutarnja temperatura za sutra je od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.Članak preuzet: Izvor