Uživo / BiH – Finska od 20:45 sati: Zmajevi na Bilinom Polju idu po prvo mjesto u grupi

0
15


Na stadionu Bilino Polje u Zenici igra se meč 4. kola Lige nacija između selekcija Bosne i Hercegovine i Finske, a na portalu Klix.ba možete pratiti uživo tekstualni prijenos ovog susreta.

19:45 – Poznati su sastavi za meč u Zenici:

Za BiH od prve minute igraju: Ibrahim Šehić, Miroslav Stevanović, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Sead Kolašinac, Luka Menalo, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Haris Duljević i Edin Džeko.

Početni sastav Zmajeva za meč protiv Finske
Početni sastav Zmajeva za meč protiv Finske

Na klupi su: Vasilj, Ćetković, Ćivić, Miličević, Saničanin, Bešić, Prevljak, Cimirot, Gojak, Hadžiahmetović, Kovačević i Demirović.

Selektor Petev samim tim večerašnji meč počinje sa čak sedam ofanzivnih igrača, a “jedina” tri defanzivca u startnoj postavi su Ahmedhodžić, Hadžikadunić i Kolašinac. Vjerovatno će Menalo igrati bliže Džeki, a Krunić više u sredini. Očekuje se i ofanzivna igra Kolašinca i Stevanovića pa će s tim u vezi biti izuzetno zanimljivo vidjeti kako će izgledati ova ultraofanzivna ekipa.

Za Finsku igraju: Hradecky, Jensen, Väisänen, Tenho, Nissilä, Solsalo, Niskanen, Lingman, Schüller, Källman i Pukki.

Početni sastav Finske za meč protiv Bosne i Hercegovine
Početni sastav Finske za meč protiv Bosne i Hercegovine

Na klupi su: Joronen, Eriksson, Väisänen, Ivanov, Kamara, Taylor, Lod, Valakari, Alho, Uronen, Granlund i Pohjanpalo.

19:45 – Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 4. kola UEFA-ine Lige nacija između selekcija Bosne i Hercegovine i Finske. Susret se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.IČlanak preuzet OVDJE