Uznemirujući video / Reli vozač pregazio navijača na stazi, preminuo je na putu do bolnice

0
10


Nezapamćena tragedija desila se tokom devete etape čuvenog relija Dakar kada je Čeh Ales Loprais (43) pregazio jednog italijanskog navijača (69), koji je preminuo na putu do bolnice.

Riječ je o utrci kamiona, a Loparis tvrdi da čak nije ni primijetio nesretnog navijača, koji se na stazi našao za potrebe fotografisanja svoje supruge.

“Imam jako lošu vijest. Rekli su mi kad sam se vratio s devete etape. Već smo bili u krevetu kad su mi pokazali snimak utrke na kojoj smo greškom udarili čovjeka koji je fotografisao svoju suprugu iza dine. Bio je povrijeđen. Osećao je mučninu i vrtoglavicu. U sljedeća dva-tri sata na putu do bolnice doživo je srčani udar”, rekao je Čeh koji je objavio i snimak nesreće.

“Ljudski život je prekinut zbog mene, indirektno, jer sam ja vozio. Moram priznati da ni ja ni moja ekipa to nismo primijetili. Imamo onboard i druge online video zapise koji to dokazuju. Ali to ne mijenja da je čovjek izgubio život. Došao je vidjeti Dakar i nažalost je bio iza a single dine… A mi nismo vidjeli to, niko od nas”, dodao je.

Loprais je uputio izraze najdubljeg saučešća porodici stradalog, poručivši da će ga ova tragedija pratiti cijeli život.

Inače, ušli smo u završnicu ovogodišnjeg relija u Dakaru, koji se od 1. do 16. januara vozi u Saudijskoj Arabiji, a rezime prve sedmice pročitaje ovdje.

Članak preuzet: Izvor