Youtuber napravio vlastiti PlayStation 5 Slim

0
17


Sony obično nakon predstavljanja novih konzola nekoliko godina kasnije ponudi i slender verzije, no na PS5 Trim se još čeka. Međutim, youtuber Do it yourself Perks je preduhitrio japansku kompaniju.

Youtuber je rastavio standardni PS5 i zamijenio sve što je bilo potrebno kako bi se riješio glomaznosti. Komponente je zamijenio sličnim dijelovima koje je sam napravio, uključujući kućište konzole, a rezultat je bio uređaj debljine samo 1,9 centimetara.

Kombinovanje napajanja i rashladnog sistema sa ostatkom komponenti konzole ne bi rezultiralo “slim” verzijom PlayStationa 5 tako da je Perks napravio vlastiti sistem vodenog hlađenja, a napajanje smjestio u dugo i tanko eksterno kućište kako bi se moglo staviti iza Television set uređaja gdje neće biti uočljivo.

Istina, u svom projektu je imao određenih problema koje je morao rješavati, ali je konzola na kraju proradila. Alternativni sistem halađenja je u konačnici bio efikasniji od fabričkog, barem tako pokazuju temperature nakon testiranja tokom igranja igre Horizon Forbidden West.

Nažalost, Perksov PS5 Trim je unikat i nije ga lako napraviti.Članak preuzet: Izvor