Zahvaljujući Veležu napravio sam nešto u životu, to je moj klub

0
14


U Mostaru je večeras održana svečana akademija povodom 100. rođendana FK Velež, a među brojnim bivšim i sadašnjim asovima Rođenih našla se i jedna od najvećih klupskih legendi Vahid Halilhodžić.

“S velikim zadovoljstvom sam došao tu. Ovo je klub koji je imao teških trenutaka. Ja sam puno zahvalan Veležu, zahvaljujući njemu napravio sam nešto u životu. Izabrao sam nogomet, nisam se prevario i proveo sam u ovom klubu 13 godina. Moja zadnja utakmica u dresu Veleža bilo je osvajanje Kupa Maršala Tita, to su nevjerovatna vremena”, rekao je Halilhodžić okupljenjim medijim prije samog početka ceremonije, a prenosi Sportsport.ba.

Popularni Vaha je napomenuo da je Velež bio izuzetan klub u bivšoj državi.

“Velež je bio poštovan ne samo od Mostara i Hercegovine nego i više. Uvijek smo imali šarmantnu igru, lepršavu, privlačili smo ljude. Za Velež se navija, za Velež se voli. Treba nastaviti pomagati, navijati za klub. Ove godine su napravili nevjerovatan poklon i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, nadam se da će biti još tavkih trenutaka”, istakao je aktuelni selektor Maroka.

Halilhodžić smatra da je politika dosta toga odigrala kada je u pitanju Velež.

“Bilo je generacija sjajnih u Veležu, ali politika nije dozvolila da nešto urade. Ovim momcima čestitam, puno se zahvaljujem i želim mnogo sreće u Evropi. Prva riječ koja se sjetim kada čujem Velež je ‘odanost’, navijači su nevjerovatni. Ja ne krijem emocije o Veležu. Kada pričam o Veležu dosta se emocija skupi, to je moj klub. Stalno sam u kontaktu s Veležom, tako će biti do kraja života. Volo bih da ovaj Velež nadmaši Velež naše generacije”, poručio je Halilhodžić za kraj.Source link