Želimo zastrašiti Francusku, cilj je osvajanje Lige prvaka

0
20


Francuski reprezentativac i napadač PSG-a Kylian Mbappe boravio je u New Yorku gdje je prisustvovao NBA draftu, a tom prilikom za novinare je govorio i o novoj sezoni u Francuskoj te ciljevima PSG-a.

Tokom razgovora s medijima, Mbappe je pojasnio kako ima jasno zacrtane ciljeve u svojoj glavi te da se oni odnose samo na vrhunske rezultate.

“Osvojiti Ligu prvaka i biti najbolji strijelac PSG-a svih vremena dio su mojih ciljeva iako ih ima više. Liga prvaka je jasan cilj, utvrđen i najavljen. Želimo je osvojiti i imamo način kako to ostvariti”, rekao je Mbappe.

Također, Mbappe se osvrnuo i na titulu najboljeg strijelca PSG-a te je poručio kako je to san svih igrača.

“Nadmašiti Cavanija kao najboljeg strijelca bilo bi nešto spektakularno. Mislim da ako nastavim raditi kao do sada, to neće biti problem”, izjavio je napadač PSG-a.

Između ostalog, Mbappe je pojasnio kako se nada da će se PSG vratiti na nivo iz prošle godine te je priznao kako tokom ove godine nisu bili tako uvjerljivi.

“Ove sezone smo bili manje strašni, bili smo manje nedodirljivi. Želimo ponovo zastrašiti Francusku, to je nešto što nismo uradili posljednje dvije godine”, priznao je Mbappe.Source link